Start din bowling karriere

Ønsker du å begynne med bowling, men usikker på hvordan? Her er litt informasjon for deg.

Lær deg selv

Når du begynner med noe nytt, så vil du gjerne prøve deg litt fram selv før du eventuelt melder deg inn i en klubb eller tar kontakt med en trener. På knappen under kan du se på mange forskjellige videoer for å kunne lære deg selv. Vi anbefaler fortsatt å ta kontakt med en bowlingklubb, ettersom du kan gjerne prøve deg litt før du melder deg inn offisielt.

Meld deg på ett kurs

Beste måten å komme raskt i gang, er å ta ett nybegynnerkurs. Dette kurset går igjennom det grunnleggende du måtte kunne for å bygge opp en god bowling stil, og du får informasjon om hvordan du kan fortsette videre.

Det finnes også kurs for pensjonister, bedrifter og skoler, så sjekk det ut med å trykke på knappen under!

Starte i en bowlingklubb.

Hvis du ønsker å begynne med bowling, så er den beste måte å starte i en klubb. Du finner klubbene øverst i menyen, og der kan du se hvilken klubb som passer best for deg. Hver klubb har faste treningstider, så du kan bare dukke opp på en av treningene og spørre alle spørsmål du har. Det kan også være du får lov å være med på en gratis trening for å prøve deg, da bør du gjerne da kontakt i forveien. Klubbene har som regel trener eller noen som kan vise deg hvordan du kan begynner.
Du trenger ikke egen kule eller egne sko, du bruker bare det som finnes i hallen. Det vil si at du egentlig ikke trenger noen erfaring fra bowling for å dukke opp på en trening, du blir vist alt der!

Spill bowling!

Kunnskapsgrensen for å bli med i bowlingklubb finnes ikke. Det vil si at du kan aldri ha tatt i en bowling kule, men du kan fortsatt bli med i en klubb og lært opp fra start av. Hvis du ønsker å øve deg selv opp litt alene, så er det bare å gå i en bowling hall og spille! Noen haller har også spill så mye du vil i enkelte tider, så det er bare å høre med de.
Norges Bowling Forbund holder på med en nybegynner håndbok som alle kan bruke. Den kommer til å bli linket her når den er ferdig.